Patrick Folsche

De rechtsbescherming van studenten ligt Patrick na aan het hart. Zo legde hij eens, om er zeker van te zijn dat een student voldoende werd gecompenseerd, een schadeberekening in vier vormen aan de rechter voor.

“Uitgangspunt in Nederland is dat je nadeel zelf moet dragen, tenzij iemand anders daarvoor op grond van de wet aansprakelijk is. Helaas moet ik nog veel onderwijsinstellingen wijzen op deze tenzij regel.”

Niet alleen zijn collega’s maar ook onderwijsinstellingen roemen Patrick om zijn schrijfvaardigheid en vlijmscherpe retoriek. Zijn gevoel voor taal strekt zich over onze landsgrenzen uit, zo spreek hij vloeiend Engels en Spaans. Waar mogelijk stelt hij graag buitenlandse studenten in hun moedertaal gerust.

Patrick draait jaarlijks tientallen hoorzittingen bij verschillende geschillenadviescommissies en colleges. Naast de behandeling van individuele zaken is Patrick met zijn analytisch denkvermogen de juridische denktank achter onze collectieve procedures. Is hij even niet aan het werk, dan is hij zijn voetbalkennis aan het bijschaven. Net zoals menig voetballer is Patrick, met een trots team achter zich, een ware teamspeler.

Voor meer informatie of een kennismaking, neem gerust contact op met Patrick.

Recente artikelen
Collega’s